Verwarming

Wie momenteel een huis bouwt of renoveert hecht veel belang aan de keuze van het meest optimale verwarmingssyteem. Wat dikwijls onderschat wordt is echter de berekening van het nodige vermogen van het toestel en de juiste dimensionering van warmteafgifteapparaat (radiator, vloerverwarming,..). Daardoor wordt bijna nooit het beloofde rendement geëvenaard.

CirculAir maakt voor u een nauwgezette berekening van de warmteverliezen alvorens een toestel aan te bieden.

Of u nu verwarmt met een condensatieketel of met een andere energiebron, de hoogste rendementen zullen gehaald worden met lage temperatuur. Kies daarom als u kan voor vloerverwarming of ventilo-convectoren. Ook deze moeten correct gedimensioneerd worden om de investering optimaal te laten renderen.

Een correcte afstelling van het verwarmingstoestel loopt in de praktijk dikwijls mank. Zo condenseert 85% van de condensatieketels in Vlaanderen niet optimaal. CirculAir hecht hier veel belang aan.

Ook zijn vele installaties zo opgebouwd dat de temperatuur in de woonruimte geregeld wordt door een kamerthermostaat. Men stelt dan vast dat het dikwijls ontzettend lang duurt om een andere kamer op te warmen. CirculAir plaatst graag voor u zo’n kamerthermostaat, maar verkiest andere regelsystemen.

Aardgas

Aardgas maakt het u mogelijk om meer warmte te produceren met minder verbruik. Van alle fossiele energiebronnen, is aardgas diegene met het laagste gahalte koolstof en met het hoogste gehalte waterstof. Dit is de reden waarom de verbranding van aardgas ongeveer 25 % minder CO2 uitstoot dan de verbranding van mazout. Aardgas is een propere fossiele brandstof.

Aardgas is de goedkoopste optie voor een centrale verwarming installatie. Bovendien is er geen ruimte of investering nodig voor opslag.  

…lees verder…

Alternatieve energie

Indien men hiervoor genoeg budget heeft kan men een zonneboilerwarmtepomp, micro-warmtekrachtkoppeling, pelletketel,… in overweging nemen. Dit betekent een grotere investering, maar is ecologisch gezien een beter keuze en wellicht op lange termijn ook financiëel gezien: men is niet meer afhankelijk van een eindige voorraad fossiele brandstof.

Warmteafgifte

Wij kunnen u naast (liefst overgedimensioneerde) radiatoren en verschillende systemen voor vloerverwarming ook een zeer interessant en bovendien Belgisch merk van ventiloconvectoren aanbieden. Deze worden discreet ingewerkt in de vloer en laten toe dat zoals bij vloerverwarming kan gewerkt worden op zeer lage temperatuur. Bovendien zijn deze door hun snelle reactietijd zeer interessant voor houtskeletbouw en renovatieprojecten waar langs binnenuit geïsoleerd wordt (weinig inertie). Bovendien laten deze in combinatie met een warmtepomp net zoals vloerverwarming ook toe om in de zomer te koelen.

Regeling

Naast de courante kamerthermostaat en thermostatische kranen bieden wij graag iets geavanceerde regelingen aan. In het beste geval wordt dit geïntegreerd in het domoticasysteem.

 

Naar boven