Aardgas

Aardgas maakt het u mogelijk om meer warmte te produceren met minder verbruik. Van alle fossiele energiebronnen, is aardgas diegene met het laagste gahalte koolstof en met het hoogste gehalte waterstof. Dit is de reden waarom de verbranding van aardgas ongeveer 25 % minder CO2 uitstoot dan de verbranding van mazout. Aardgas is een propere fossiele brandstof.

Aardgas is de goedkoopste optie voor centrale verwarming. Bovendien is er geen ruimte of investering nodig voor opslag. Ook het onderhoud is goedkoop dankzij de propere verbranding van aardgas. De onderhoudsbeurt is wettelijk verplicht om de twee jaar.

In Lage energie woningen plaatst Circulair ketels met een vermogen kleiner dan 20kW. Deze zijn volgens de wetgeving niet verplicht om onderhoud te krijgen. Vanzelfsprekend is het aan te raden om deze ketels wel te onderhouden. Afhankelijk van de staat van de ketel bij het eerste onderhoud kunnen wij een onderhoudsinterval aanbevelen.

Wij zijn u graag van dienst met:

  • Het plaatsten van een ketel
  • Het verzorgen van een volledige installatie met vloerverwarming, wandverwarming, convectoren, radiatoren, boiler/buffervat, zonneboiler, regeling/integratie in domotica
  • Vervangen van een oude ketel
  • Wettelijk verplicht onderhoud
  • Verwarmingsaudit

Naar boven