Zonneboiler

Laat de zon niet voor niets opkomen!

Een zonneboiler zet de onuitputtelijke energie van de zon om in warmte (in tegenstelling tot fotovoltaïsche zonnepanelen die elektriciteit opwekken). Die gratis warmte wordt opgeslagen door er water met op te warmen in een voorraadvat (boiler). Vervolgens kan deze gebruikt worden om het water in het bad, douche, lavabo of keuken, of zelfs van de centrale verwarming op te warmen. We spreken van thermische zonne-energie.

Zelfs in ons regenlandje kan een zonneboiler voorzien in 50 à 70% van uw behoefte aan sanitair warm water!

onderdelen van een zonneboilersysteemDe zonneboiler: milieu- en budgetvriendelijk

Omdat door de zon opgewarmd water in het opslagvat van de zonneboiler gebruikt kan worden, hoeft uw uw cv-ketel of waterboiler voor dit warme water niet meer, of veel minder, aan te slaan. Dat betekent een forse besparing op uw energierekening en een grote winst voor het milieu.

Verdient zichzelf terug

De investering in een zonneboiler verdient zichzelf terug. Enerzijds omdat u flink wat bespaart op uw maandelijkse energiefacturen en u zich beschermt tegen stijgende energieprijzen in de toekomst. Anderzijds draagt ook de overheid zijn steentje bij om de investering betaalbaar te maken.

Op maat

CirculAir biedt u een zonneboiler op maat voor sanitair warm water en eventueel ook verwarming, aangepast aan uw behoeften en de rest van uw installatie. Wij zijn onafhankelijk van merk of leverancier en hebben dus volledige keuzevrijheid. Om goed te kunnen vergelijken hebben we een databank aangelegd met de verschillende parameters over het rendement van een heel arsenaal aan merken en types. Dit helpt ons om u die zonneboiler aan te bieden, waarbij u uw investering zo snel mogelijk terug verdient.

Promotiepakket – SUBSIDIES 2012 –

Dit jaar betaalt de netbeheerder in Vlaanderen €550 per netto m² collector oppervlakte.

Dat is een pak meer dan de prijs van 1m² collector oppervlakte!

Na vergelijking van een 20-tal merken en configuraties hebben wij twee kwalitatief hoogstaande systemen samengesteld, waarvan het prijskaartje zeer aantrekkelijk wordt dankzij deze subsidieregeling. Zo kunnen wij u een performante zonneboiler aanbieden voor een investering vanaf slechts €1400. Dit levert u een jaarlijkse besparing op tot €450/jaar. Afhankelijk van uw warm water verbruik kan deze investering zichzelf terug verdienen op 3 jaar!

Het beste spaarboekje

Als we uitgaan van een jaarlijkse stijging van de energieprijzen met 8% is na 15 jaar uw zonneboiler reeds lang terugbetaald en hebt u hierbovenop ruimschoots €8000 bespaard. Om dit te evenaren moet men hetzelfde geld beleggen aan 9%. Een investering dus die veel meer opbrengt dan gelijk welk spaarboekje!

Voordelen

  • Aanzienlijke energiebesparing: u wordt minder geraakt door de stijgende energieprijzen
  • Minder schadelijke stoffen en CO2 uitstoot
  • Weinig onderhoud (indien leegloopsysteem), lange levensduur
  • 10 jaar garantie op de panelen, 5 jaar op de boiler
  • Relatief kleine investering
  • Naast het grondig isoleren van uw woning is dit de investering die de hoogste besparing oplevert van alle energiebesparende maatregelen
  • Subsidie van uw netbeheerder tot €4125
Naar boven